Advertisement

Tiedote 16.3.2010

Taiteen, antiikin ja kädentaitojen ystävät Turussa

Turun Taide- ja Antiikkimessuilla voi tehdä hienoja sisustuksellisia löytöjä ja hyviä sijoituksia. Yhdessä Kädentaitomessujen kanssa järjestettävä tapahtuma järjestetään 20.-21.3. Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Kokonaisuudessa on mukana n. 280 yritystä.

Messukeskuksessa esitellään laajasti vanhoja leluja, levyjä sekä vanhoja rahoja Turun Rahan Päivän -näyttelyssä. Turun Numismaattinen Seura ry. kerää maan arvotetuimmat kauppiaat arvioimaan mm. rahaa, mitaleja ja postimerkkejä.

 

Pelti kiiltää

Messuilla on hyvä hetki muistella mm. menneiden vuosikymmenten leluja. Messuille on tulossa suuri määrä, noin 100-200 kpl vanhoja -50, -60 ja -70-luvun peltileluja, kuten autoja, lentokoneita, mekaanisia hahmoja yms. Myös satoja Disney-hahmoja on paikalla.

Vanhan lelun voi ottaa myös mukaansa, sillä paikan päällä on ilmainen leikkikalujen arviointipiste messukävijöitä varten.

 

Antiikki arvioidaan

Messuilla näytteilleasettajat ovat valmiina arvioimaan yleisön tuotteita, kuten muun muassa Hans Tritzschler jaTuija Peltomaa Antiikkia-arviointiosastolla.

Messuilla on myös näyttelyitä.  Hallissa esittäytyy mm. näyttely Hellaksesta, jonka tuo Wanhanajan Puoti-yhdistys. Ukonvakka tuo messuille työnäytöksiä mm. neulakinnastekniikasta.

Krookilan Wanhat kupit esittelee hienon keräilykokoelman Arabian vanhoista lasten mukeista.
Taideliike Ahti esittelee puolestaan Turku-taiteen näyttelyn.

 

Taide esittäytyy

Taide- ja Antiikkimessujen ohjelmassa on mm. lauantaina Turun Taidemuseon ohjelmaa. Paikalla ovat FT Marie-Sofie Lundström, Åbo Akademi, Taidehistorian laitos, amanuenssi Christian Hoffman, Turun taidemuseo museojohtaja Kari-Paavo Kokki. Aiheena mm. miniatyyrit.

Venäläisiä taideterveisiä tuo pääkonsuli Alexander Sverchkov ja pietarilainen taiteilija Gennady Guirik. Turun Pietari-seura esittelee messuilla venäläisiä lakkarasioita. Lakkarasiat ovat venäläisiä taide-esineitä. Papier-mâchésta valmistettuihin rasioihin maalataan taidokkaita miniatyyrejä, joiden aiheet ulottuvat kansansaduista, lauluista, historiasta, luonnosta ja arkkitehtonisesta maisemasta troikka-ajeluun, metsästysretkeen ja teenjuontiin. 

Palasia Liettuasta tarjoavat liettualaiset taiteilijat. Mukana on mm. nukketaiteilija Olė Abramova Vilnasta.

 

Lisätiedot Turun Taide- ja Antiikkimessuista:

Turun Messu- ja Kongressikeskus, puh. (02) 337 111, http://www.turunmessukeskus.fi/

projektipäällikkö Kati Tilli, puh. 040 742 7940, kati.tilli (at) turunmessukeskus.fi ja ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula, puh. 0400 820 534, kari.kettula (at) turunmessukeskus.fi

Viimeksi päivitetty ( 16.03.2010 )
 
< Edellinen   Seuraava >


Viestintämania Oy 2010